νεα κρητη totalfitness news

Η ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ AD LIMINA ΤΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη ημέρα της επίσκεψης  ad limina  στη Ρώμη της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος.

ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
Οι Ιεράρχες νωρίς το πρωί τέλεσαν ιερό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο  στο τάφο του Αποστόλου Πέτρου στο ομώνυμο Ναό της Ρώμης
και προσευχήθηκαν για τους ιερείς, διακόνους, μοναχούς και μοναχές και όλα τα λαϊκά μέλη της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα.
Ζήτησαν στον Κύριο, δια των πρεσβειών του Αγίου Πέτρου, να στηρίζει την Εκκλησία που παροικεί στην Ελλάδα
για να παραμένει σταθερή στην πίστη που ομολόγησε ο Απόστολος Πέτρος και κήρυξαν μαζί του όλοι οι Απόστολοι.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ CONSIGLIO PER L UNITA DEI CRISTIANI
Στις πρωινές ώρες επισκέφτηκαν το Ποντιφικό Συμβούλιο για την ενότητα των Εκκλησιών και είχαν μία πολύ καλή συνεργασία με τον Προϊστάμενο του Συμβουλίου και τους άμεσους συνεργάτες του. Η όλη συνάντηση, που έγινε μέσα σε φιλική και αδελφική ατμόσφαιρα,  σκοπό είχε την παρουσίαση κ μέρους της Ιεραρχίας, στον Καρδινάλιο  Kurt Koch των ποιμαντικών προβλημάτων της Καθολικής Εκκλησίας την Ελλάδα και ιδιαίτερα του θέματος του οικουμενισμού. Συζητήθηκαν επίσης και άλλα θέματα που αφορούν την ποιμαντική της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα όπως οι μικτοί Γάμοι και άλλα θέματα που φορούν την τέλεση των Μυστηρίων.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ  CONGREGAZIONE DELLA FEDE


Μέσα στο ίδιο πρωινό η Ιεραρχία επισκέφτηκε την Ρωμαϊκή Σύνοδο για την Καθολική Πίστη και διαπιστώθηκε πλήρης κατανόηση στα ποιμαντικά προβλήματα που οι Ιεράρχες παρουσίαν στον Καρδινάλιο Gerhard Ludwig Müller, Προϊστάμενο της Ρωμαϊκής αυτής Συνόδου. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Γενικός Γραμματέας και άλλοι άμεσοι συνεργάτες  του Εκλαμπροτάτου Καρδιναλίου.
Ο Προϊστάμενος τη Συνόδου για την Καθολική Πίστη και οι συνεργάτες του ζήτησαν από την Καθολική Ιεραρχία της Ελλάδος να ετοιμάσουν μία εμπεριστατωμένη μελέτη  για τα θέματα τα οποία παρουσίασαν και υποσχέθηκαν ότι σύντομα θα υπάρξει μία απάντηση εκ μέρους της Ρωμαϊκής αυτής Συνόδου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ 
Το απόγευμα οι Ιεράρχες είχαν μία συνάντηση με τον Πρώτο Σύμβουλο  της Ελλάδος παρά τη Έδρα κ. Αθανάσιο Παρεσσόγλου. Ήταν μία συνάντηση γνωριμίας και αμοιβαίας ενημέρωσης. Η Συνάντηση δεν έγινε με τον Πρέσβη διότι απουσίαζε στην Ελλάδα. Ο κος Σύμβουλος, παλαιός μαθητής του Λεοντείου Λυκείου των Πατησίων αποδείχθηκε πολύ ενημερωμένος για τα θέματα που απασχολούν την Καθολική Εκκλησία στην Ελλάδα και δήλωσε πρόθυμος για μία γόνιμη συνεργασία σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της Πρεσβεία της Ελλάδος παρά τη Αγία Έδρα.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ  AD LIMINA


ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ  SANTA MARIA MAGGIORE

Το πρωί της Τετάρτης τα μέλη της Ιεράς Συνόδου τέλεσαν πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στην Βασιλική της SantaMariaMaggiore
Ήταν μία όμορφη ευκαιρία για τους Ιεράρχες να ζητήσουν την χάρη του Θεού με τις πρεσβείες της Θεοτόκου για τις  τοπικές τους  Εκκλησίες στην Ελλάδα,
όπου υπάρχει ιδιαίτερη ευλάβεια προς την Αειπαρθένου  Μαρίας.

ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΦΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Η πρώτη επίσκεψη της ημέρας ήταν στο Ποντιφικό Συμβούλιο για τους Μετανάστες, Πρόεδρος του οποίου είναι ο Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος  Villot.
Η Ιεραρχία είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τα πολλά ποιμαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει με την παρουσία ενός μεγάλου αριθμού μεταναστών Καθολικών που έφθασε στην Ελλάδα και αύξησε τον αύξησε κατά 700%.
Αυτή η παρουσία άλλαξε ολότελα ην εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα. Πολλαπλασίασε τις υποχρεώσεις της προς τα νέα μέλη της.
Λόγω δε της διασποράς των μεταναστών βρέθηκε χωρίς κατάλληλες υποδομές για την υποδοχή, την κατήχηση και τη Θεία Λατρεία.
Δυστυχώς η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει ακόμη ευαισθητοποιηθεί στο να παραχωρεί χώρους δικούς της προς την Καθολική Εκκλησία για την πνευματική εξυπηρέτηση των καθολικών ενώ η ίδια πολύ συχνά και πολύ εύκολα, χωρίς κανένα αντάλλαγμα δέχεται στις χώρες της Δύσης τεράστιους Ναούς για την εξυπηρέτηση των εκεί Ορθοδόξων Χριστιανών. Οικουμενισμός μονομερής κι επικίνδυνος!
Η Ιεραρχία ενημερώθηκε από τους Υπεύθυνους του Ποντιφικού Συμβουλίου για τους τομείς που καλύπτει  και αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και οι εξής:
Μετανάστες, Πρόσφυγες, διεθνείς σπουδαστές, τουρισμός, προσκυνήματα, Νομάδες, Αθίγγανοι, Ποιμαντική για τα παιδιά του δρόμου κλπ.

ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΚΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
Η επόμενη συνάντηση ήταν στο Ποντιφικό Συμβούλιο γι τα νομοθετικά κείμενα στο οποίο Προεδρεύει ο Εκλαμπρότατος Καρδινάλιος FrancescoCoccopalmerio.
To Συμβούλιο αυτό έχει ως έργο τη διάδοση των νομοθετικών κειμένων της Εκκλησίας, της επικαιροτητα των νόμων της Εκκλησίας, έργων του νομοθετικού έργου της Εκκλησίας και την προώθηση και γνωριμία του Κανονικού Δικαίου.
Η όλη προσοχή της Ιεραρχιας στράφηκε περισσότερο σον άρθρου 1127 παρ. 3 του Κανονικού Δικαίου που αφορά την τέλεση των μικτών Γάμων.
Η εφαρμογή αυτού του άρθρου δημιουργεί πολλά προβλήματα στην Καθολική Εκκλησία της Ελλάδος και ζητηθηκε από το ειδικό αυτό Ποντιφικό Συμβούλιο να δώσει οδηγίες ώστε να εξαλειφτούν τα όποια ποιμαντικά προβλήματα δημιουργούνται από την διαφορετική ερμηνεία και εφαρμογή του.
Το Συμβούλιο έδειξε μεγάλη κατανόηση και αποδοτική πρόταση της Ιεραρχίας η οποία θα παρουσιαστεί σύντομα ως αίτημα και θα υπάρξει άμεση και θετική απάντηση που θα ικανοποιεί τις προτάσεις της Ιεραρχίας.

ΣΤΟ CORUNUM
Η τελευταία πρωινή επίσκεψη της Πέμπτης ήταν στο Ποντιφικό Συμβούλιο  CORUNUM.
Στη Συνάντηση αυτή οι Έλληνες Ιεράρχες ενημέρωσαν το θεσμό για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η καθολική Εκκλησία τη Ελλάδος , ιδιαίτερα εξ αιτίας της υπερβολικής φορολόγησης 48-50% των λίγων εισοδημάτων που έχουν οι τοπικές Εκκλησίες. Το Ελληνικό κράτος ακόμη συνεχίζει να αδικεί την Καθολική Εκκλησία την οποία στην φορολόγηση την ταυτίζει με την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά δυστυχώς μόνο για την φορολόγηση και όχι για την οικονομική στήριξη.
Οι Υπεύθυνοι του Συμβουλίου έδειξαν μεγάλη κατανόηση και μεγάλη αδυναμία να παράσχουν έστω και την παραμικρή βοήθεια.
Στη συνάντηση αυτή το μόνο σίγουρο που πετύχαμε άμεσα ήταν οι αναμνηστικές φωτογραφίες!
 

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
Τις βραδινές  ώρες επισκεφθήκαμε το Ελληνικό Κολλέγιο όπου με πολλή χαρά μας υποδέχτηκε ο Διευθυντής Παν/τατος Αρχιμανδρίτης κ. Εμμανουήλ Νιν, ο Υποδιευθυντής Τήνιος ιερέας π. Ιωάννης Ξανθάκης, ο π. Bergetκαι οι 16 ιεροσπουδαστές μεταξύ των οποίων και ένας από την Καθολική Ελληνική Εξαρχία.
Στο παρεκκλήσιο του Κολλεγίου τελέστηκε σύντομη  Παράκληση προς την Παναγία και στη συνέχεια παρακαθίσαμε σε δείπνο αγάπης μ όλους τους ανώτερους και ιεροσπουδαστές. Με τον τρόπο αυτό τέσσερεις από τους παρόντες Αρχιερείς είχαν τη χαρά να ζήσουν και πάλι μερικές στιγμές στον τόσο αγαπητό χώρο όπου προετοιμάστηκαν για να φθάσου στην ιεροσύνη.
Ήταν μία όμορφη συνάντηση μέσα  σε πολύ φιλικό πνεύμα, τόσο με τους ανώτερους του Κολεγίου όσο και με τους ιεροσπουδαστές.
   


Πηγή kantam.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top