νεα κρητη totalfitness news

Ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος για την διενέργεια δημοψηφίσματος στα νησιά (ΒΙΝΤΕΟ)
Τη διενέργεια δημοψηφίσματος στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ανακοίνωσε σε συνέντευξη
Τύπου ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, κατόπιν πρότασης του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη, με στόχο την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου δεσμεύτηκε να παρουσιάσει το ερώτημα του δημοψηφίσματος το οποίο απέστειλε χθες σε επιστολή του προς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και τους βουλευτές της περιοχής το οποίο έχει διατυπωθεί ως εξής: «Πιστεύετε ότι στα νησιά του Αιγαίου έχουν καλυφθεί οι ζωτικές και βασικές ανάγκες που απορρέουν από την νησιωτικότητα και ότι στην Ελλάδα έχουν εφαρμοστεί ειδικές νησιωτικές πολιτικές όπως αυτές επιβάλλονται από το Σύνταγμα και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και βρίσκουν εφαρμογή σε άλλες νησιωτικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως π.χ. στα νησιά Μαδέρα, Αζόρες, Κανάρια, Θέουτα, Μελίγια, Κορσική;».

Να σημειωθεί ότι η  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι τοπικοί φορείς ύστερα από ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του Γ. Χατζημάρκου, το βράδυ της Κυριακής, δηλώνουν έτοιμοι να υλοποιήσουν την πρόταση του υπουργού Οικονομικών και παράλληλα -όπως αναφέρει ο κ. Χατζημάρκος στην επιστολή του στον Γ. Βαρουφάκη- θα παρουσιάσουν αναλυτικό σχέδιο τις επόμενες ημέρες για την αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ στα νησιά.

Ο κ. Χατζημάρκος σχολίασε το θέμα, μιλώντας σε πρωινές ενημερωτικές εκπομπές.







Το διαβάσαμε στο: tvkosmos.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top