νεα κρητη totalfitness news

Γέννησε στη Τήνο χωρίς να υπάρχουν ράμματα και θερμοκοιτίδα
Τραγικές είναι οι ελλείψεις και στο κέντρο Υγείας Τήνου, όπου ακόμη και επεμβάσεις ρουτίνας χρειάζονται για να πραγματοποιηθούν την ηρωική προσπάθεια των γιατρών και
φυσικά ... τη βοήθεια του Θεού και τύχη!


Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό γυναίκας που εισήχθη το μεσημέρι της 1ης Δεκεμβρίου για τοκετό, η οποία χρειάστηκε να υποβληθεί σε καισαρική. Πλην όμως, στο κέντρο υγείας Τήνου δεν υπήρχαν ούτε καν ράμματα, ενώ και η θερμοκοιτίδα για το νεογνό ήταν χαλασμένη.


Οι χειρουργοί αναγκάστηκαν να στηριχθούν στις προσωπικές τους γνωριμίες και παρακάλεσαν ιδιώτη γιατρό μαιευτήρα να τους προμηθεύσει με ράμματα για να μην εξελιχθεί η γέννα σε τραγωδία. Χάρη στην ανθρωπιά των γιατρών η επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και η γυναίκα μαζί με το νεογέννητο αγοράκι της διακομίστηκαν με σκάφος στο νοσοκομείο της Σύρου. 


Ωστόσο, οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Τήνου αφήνουν αιχμές κατά της Διοίκησης του κέντρου Υγείας Τήνου, την οποία κατηγορούν για αδιαφορία. Κι ενώ το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου στηρίζει οικονομικά το κέντρο Υγείας, τα χρήματα φαίνεται πως δεν διατίθενται για την αγορά φαρμακευτικού υλικού με αποτέλεσμα το κέντρο να είναι υπό διάλυση και οι ασθενείς να αναγκάζονται ακόμη και για απλά τραύματα να μεταβούν στη Σύρο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.


Αυτή η θλιβερή ιστορία είναι μια από τις δεκάδες που κατά καιρούς έρχονται στο φως της δημοσιότητας από απελπισμένους ασθενείς οι οποίοι δεν μπορούν να βρουν άκρη ….στις δομές του ΕΣΥ.


Οι γιατροί έχουν ήδη προειδοποιήσει πως το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό, καθώς και το 2015 όλες οι δαπάνες για την υγεία είναι δραματικά μειωμένες σε σχέση με το 2014.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Πανελλήνιος Ιατρικό Σύλλογος οι συνολικές δαπάνες του υπουργείου Υγείας προϋπολογίζονται για το 2015 στα 4,23 δισ. ευρώ έναντι 4,74 δισ. ευρώ που αναμένεται να κλείσουν στο τέλος του 2014. Η χρηματοδότηση τόσο των Νοσοκομείων όσο και του ΕΟΠΥΥ είναι μειωμένη. Όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή, η χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία είναι μειωμένη κατά 22,8% σε σχέση με το 2014 που προβλέπεται να κλείσει στα 1,450 δισ. €, αφού το σχετικό κονδύλι για το 2015 είναι 1,118 δισ. €. Επίσης, η χρηματοδότηση από τον τακτικό προϋπολογισμό για τα λοιπά νοσοκομεία (ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΝΙΜΤΣ, ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ, ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ) για το 2015 θα είναι 41 εκ. €, μειωμένη κατά 2,7% σε σχέση με το 2014 που εκτιμάται ότι θα κλείσει στα 42 εκ. €.

Τα μέλη του ΠΙΣ επανέλαβαν ακόμη, ότι το σύστημα χρειάζεται επειγόντως 10.00 νοσηλευτές και 5.000 γιατρούς.

Βασ. Καλυβιώτη 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top