νεα κρητη totalfitness news

Ανοικτή επιστολή
Βλέπω σιγή ιχθύος ως προς τα όσα πραγματικά διαδραματίστηκαν προχθές 7 Δεκέμβρη, στον χώρο του ΠΙΙΕΤ. Ακόμη και τα τοπικά μέσα, δεν προβαίνουν σε κάποιο ουσιαστικό σχολιασμό. Ενίοτε μιλούν και για «ειρηνική» διαμαρτυρία ή αναμασούν άλλα
μέσα (εκτός Τήνου). Και το «δημοκρατικό» blog, που έχει δώσει βήμα σε κάθε ανώνυμο κουκουλοφόρο, να βρίζει και να συκοφαντεί ασφαλής, δεν είχε να σχολιάσει τους προπηλακισμούς, τις ύβρεις, τα φτυσίματα και όσα υπέστησαν όσοι εκλέκτορες αποφάσισαν να ψηφίσουν. Περίμενα, επίσης, από μέλη της Συντονιστικής να διαφοροποιηθούν από την κατάσταση αυτή (μέσα στον χώρο του Ιερού Ιδρύματος) πλην μέχρι αυτή την στιγμή, τίποτα.
Αν δεν κάνω λάθος η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν να απέχουν οι (αυτοδιοικητικοί) εκλέκτορες. Ανεξάρτητα από το κύρος της (νομικά), είναι απόφαση. Επίσης, υπήρχε και σκέλος της για διαμαρτυρία στο χώρο του ΠΙΙΕΤ, ειρηνική και κόσμια, όπως είπε ο Δήμαρχος. Ο ίδιος αυτολεξεί ανέφερε «ούτε πανώ ούτε μαχαίρια». Τώρα, αν υλοποιήθηκε η απόφαση και αυτό που ζήσαμε ήταν μια ειρηνική και κόσμια διαμαρτυρία, ας το κρίνει ο καθένας.
Επίσης, ουδείς αποφάσισε στο άνω Δημοτικό Συμβούλιο, να εμποδιστούν οι εκλέκτορες που ήθελαν να ασκήσουν το δικαίωμά τους. Ανέφερε ρητά ο ίδιος ο Δήμαρχος ότι θα γίνει σεβαστή η κάθε διαφορετική άποψη, δεσμεύτηκε δηλαδή για το λογικό. Όπως υπάρχει το δικαίωμα αποχής, υπάρχει και αυτό της άσκησης του δικαιώματος της ψηφοφορίας. Το αν συνέβη αυτό, επίσης, θα το κρίνει ο κόσμος.
Ούτε πουθενά ειπώθηκε να αποδοκιμαστούν οι υποψήφιοι (όπως εγώ). Ούτε να απειληθούν (όπως εγώ). Πολλώ δε μάλλον που ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου (όχι για τα «χοντρά συμφέροντα» που ανακάλυψαν οι ανώνυμοι τραμπούκοι του διαδικτύου αλλά γιατί τα όποια προβλήματα λύνονται με συμμετοχή) πριν καν υπάρξει δημόσια πρόσκληση της Συντονιστικής, να μην τεθεί κανείς υποψήφιος! Την είδα την άλλη μέρα και απόρησα. Έπρεπε, άραγε, με κάθε τρόπο, να οδηγηθεί το Ιερό Ίδρυμα στο Πρωτοδικείο για να οριστεί διοίκηση; Κι αυτό θα έλυνε τα όποια προβλήματα δημιουργούνται από τις νέες νομικές διατάξεις;
Ο ίδιος ο κ. Ορφανός είπε, βεβαίως, κατόπιν εορτής, «δεν μπορώ να τους ελέγξω».  Ποιος όμως είχε την ευθύνη της περιφρούρησης της εκδήλωσης; Αυτός που είχε την φαεινή ιδέα να γίνει η διαμαρτυρία, στον ίδιο τόπο της ψηφοφορίας και την ίδια μέρα και ώρα. Το επιτελείο του κ. Δημάρχου και ο ίδιος που την υιοθέτησε. Και φρόντισε να επενδύσει την ιδέα και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε συνεδρίαση που όλοι απολαύσαμε από τηλεοράσεως.
Η απόφαση συνοδεύτηκε με αίτημα να αναβληθούν οι αρχαιρεσίες. Για την τύχη του αιτήματος αυτού κανένας δεν ενημερώθηκε. Και επί της ουσίας όμως, τί σχέση έχουν οι εκλογές για τη Διοικούσα Επιτροπή με το νομικό πρόβλημα; Να μην αναγνωριστεί ο νόμος, είπαν σχεδόν όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως, στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο ειπώθηκε ότι προηγουμένως ναυάγησε η προσπάθεια του κοινού ψηφοδελτίου (το είδα καθαρά από το βίντεο της συνεχώς μεταδιδόμενης συνεδρίασης). Αν έβγαινε η μοιρασιά δεν υπήρχε ζήτημα αναγνώρισης του νόμου. Λόγω ασυμφωνίας στην κατανομή προέκυψε η απόφαση για αποχή, στολισμένη με το «επιχείρημα» της μη αναγνώρισης του νόμου! Κι όμως, ουδείς σχολιάζει την ανακολουθία.
Ωραία «δημοκρατία», κε Δήμαρχε. Απόφαση να μην ψηφίσει το σώμα, απόφαση για ειρηνική και κόσμια διαμαρτυρία, διαβεβαίωση ότι θα γίνει σεβαστή η διαφορετική άποψη και τελικά άσκηση τρομοκρατίας σε βάρος όσων πήγαν να ψηφίσουν, μπροστά στα μάτια σας και με την ευθύνη της εκδήλωσης δική σας. Και στο τέλος, αφού ευχαριστήσατε τον κόσμο, του ανακοινώσατε ως επιτυχία το ότι περιμένατε 10 και ψήφισαν 8. Γιατί άραγε; Και τόσος αγώνας για εκλογές που διαδίδεται παντού ότι είναι άκυρες λόγω περιορισμένης συμμετοχής;
Η οργάνωση της «ειρηνικής» και «κόσμιας» διαμαρτυρίας έδειξε ένα πρόσωπο της Τήνου, που δεν της αξίζει. Και προς το παρόν, μπορεί να υπηρετούσε αυτά που θέλει η απολύτως κρατούσα στο Δήμο άποψη, κάποτε όμως, το ίδιο αντιδημοκρατικό, μπορεί να σταθεί εναντίον της. Για τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στον χώρο του ΠΙΙΕΤ υπάρχει ευθύνη με ονοματεπώνυμο. Τα προβλήματα δεν λύνονται έτσι και ο Δήμαρχος, που σε κάθε ευκαιρία δηλώνει «θεσμικός», έκανε μέγα λάθος (αν είναι πραγματικά υπερήφανος για την εκδήλωση που οργάνωσε, ας την προβάλλει ολόκληρη και εκτός Τήνου). Κι όλα αυτά ανεξάρτητα εντελώς από το ζήτημα του νόμου και τις θέσεις του επ αυτού.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top