νεα κρητη totalfitness news

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα τελέστηκε,  στον Ναό του Αγίου Ανδρέα στην Άνδρο, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της έναρξης της Λειτουργικής Περιόδου του Ερχομού και της εορτής του Αγίου Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο συλλειτούργησε ο
εφημέριος του ενοριακού Καθεδρικού Ναού στην Άνδρο, π. Φραγκίσκος Βιδάλης και παρίστατο, όπως κάθε χρόνο, ο αγαπητός σε όλους μας π. Ιωάννης της Αδελφής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Η ενορία μας στην Άνδρο είναι πολύ μικρή, αλλά είναι μία αληθινή ενοριακή κοινότητα, που θα την ζήλευαν πολλές μεγάλες ενορίες. Κάθε φορά που τελείται η Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό τους Ναό συμμετέχουν όλοι οι ενορίτες και δίνουν μία μαρτυρία ενότητας και αδελφοσύνης, που αποτελεί δείγμα της ζωντανής πίστης τους, που τους οδηγεί στο Ναό, όχι  για να ακούσουν τη Θεία Λειτουργία ή να παραστούν, αλλά για να συμμετάσχουν ενεργά σ’ αυτήν. 
Εκείνο που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι πως οι λίγοι αυτοί ενορίτες και ενορίτισσες πριν τη Θεία Λειτουργία πλησιάζουν στο Μυστήριο της Εξομολόγησης,  γι’ αυτό και η μεταξύ τους ενότητα και αγάπη που εκδηλώνεται τη στιγμή της ανταλλαγής της ειρήνης πριν πλησιάσουν στα άχραντα Μυστήρια είναι γνήσια και αυθεντική.
Κατά τη φετινή πανήγυρη, ο Ναός παρουσίασε μία διαφορετική εικόνα, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές. Αυτή τη φορά ο Σύλλογος της Καλλονής και Καρκάδου Τήνου οργάνωσε προσκύνημα-εκδρομή στη Χώρα Άνδρου και ένα  πούλμαν από το νησί της Τήνου έφερε στο ναό του Αγίου Ανδρέα πενήντα προσκυνητές και εκδρομείς. Σκοπός τους η συμμετοχή στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Ο Ναός δονούσε από τις φωνές των προσκυνητών  και οι ντόπιοι ενορίτες θεώρησαν δώρο Θεού αυτή την πολυάριθμη συμμετοχή.
Ο Αρχιεπίσκοπος, κατά την ομιλία του, ζήτησε από όλους να μεταφερθούν νοερά στο Φανάρι της Κωνσταντινουπόλεως, όπου  τις ημέρες αυτές κτυπούσε έντονα και έπαλε δυνατά από αγάπη η καρδιά της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας. Η συνάντηση του Πρώτου και του Δεύτερου Επισκόπου της, αδελφών εν Χριστώ, διαδόχου του ενός του Κορυφαίου  Αποστόλου Πέτρου  και του άλλου διαδόχου του Πρωτοκλήτου Ανδρέα δημιούργησε αισιοδοξία και πολλές ελπίδες για όσους αναμένουν να έλθει η ημέρα που η προσευχή του Χριστού «ίνα πάντες εν ώσιν» θα γίνει πραγματικότητα.
Ευχαριστούμε τον εφημέριο π. Φραγκίσκο, ο οποίος δείχνει την ίδια αγάπη και φροντίδα για την μικρή μας ενοριακή κοινότητα της Άνδρου που δείχνει και για τις άλλες πέντε ενορίες που υπηρετεί στην Τήνο.
Ευχαριστούμε την ψυχή της ενοριακής κοινότητας της Άνδρου που ξέρει να δέχεται και να υποδέχεται εκ μέρους της ενορίας τους προσκυνητές και ευλαβείς του Αγίου Ανδρέα με υψηλό αίσθημα ευθύνης και  ευγνωμοσύνης για όσους δεν μετρούν αποστάσεις αλλά μόνο τους παλμούς της καρδιάς τους που κτυπά για όλους, κοντινούς και μακρινούς, με την ίδια ένταση.
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο ν του Συλλόγου Καλλονής και Καρκάδου κ. Παντελή Αρμάο και τα παρόντα μέλη του Δ. για την διοργάνωση του προσκυνήματος στην Άνδρο. Στους ευχόμαστε δύναμη και υγεία, ώστε τέτοιες όμορφες  πρωτοβουλίες να επαναλαμβάνονται, διότι και έτσι στηρίζονται οι μικρές μας ενοριακές κοινότητες και έξω από το νησί της Τήνου, που δεν πρέπει να στερούνται την παρουσία μας και την αγάπη μας.
Ευχαριστούμε τον κ. Βαγγέλη Άγα που ήλθε από τη Σύρο για να καλύψει με την videocameraγια λογαριασμό του greekcatholics την όλη πανήγυρη.
Ευχαριστούμε τέλος την tiniaki.grπου φροντίζει, ακόμη και με συνεργάτες της εθελοντές, να αποθανατίζει την επικαιρότητα και εκτός Τήνου, όπως είναι και το φωτογραφικό υλικό του παρόντος κειμένου.

Δείτε Φωτογραφικό Υλικό εδώ...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top