νεα κρητη totalfitness news

Όλοι μαζί και... το Νοσοκομείο Σύρου χώριαΤο Υπουργείο Υγείας προχωρά στην ίδρυση 42 Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής
Κατάρτισης, τα λεγόμενα δημόσια ΙΕΚ αρμοδιότητας του για έξι υγειονομικές ειδικότητες νοσηλευτών.
Συγκεκριμένα, ιδρύονται (42) Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.Ι.Ε.Κ), με ειδικότητες (Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας, Βοηθός Νοσηλευτικής Τραυματολογίας, Βοηθός Νοσηλευτικής Χειρουργείου, Βοηθός Νοσηλευτικής Ογκολογικών παθήσεων, Βοηθός Νοσηλευτικής ΜΕΘ, Βοηθός Νοσηλευτικής Ατόμων με Ειδικές Παθήσεις) της ομάδας προσανατολισμού Υγείας και Πρόνοιας τα οποία αποτελούν παραρτήματα των αντίστοιχων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Ν.Π.Δ.Δ.) του Ε.Σ.Υ. όπου εδρεύουν και τα οποία τελούν υπό την εποπτεία και τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας.
"Ξεχασμένες" οι Κυκλάδες και το Νοσοκομείο Σύρου
Από τη λίστα αυτή των 42 νοσοκομείων (δείτε παρακάτω) απουσιάζει το Νοσοκομείο της Σύρου. Για ακόμη μία φορά οι Κυκλάδες και η κεντρική υγειονομική μονάδα του νομούβ μένουν εκτός και αντιμετωπίζονται με άλλο καθεστώς, αντιμετωπίζοντας τους πολίτες των νησιών των Κυκλάδων ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται 8 νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, καλύπτοντας όλους τους νομούς του Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Σάμος, Χίος, Μυτιλήνη) αφήνοντας εκτός μόνο τις Κυκλάδες.
Το συγκεκριμένο θέμα είχε καταγγελθεί στο παρελθόν, ωστόσο οι αρμόδιοι δεν φρόντισαν εγκαίρως ώστε να συμπεριληφθεί το Νοσοκομείο Σύρου στη λίστα και πλέον ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η δικαστική οδός.
Η λίστα με τα 42 νοσοκομεία στα οποία ιδρύονται ΔΙΕΚ:
IEK521564

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top