νεα κρητη totalfitness news

Κατά την έκτακτη Συνεδρία της Διοικούσης Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. της 28.11.2014, ο Σεβ. Πρόεδρος αυτής ανέγνωσε το υπ’ αριθμ. πρωτ. Γ.Υ. 217/27.11.2014 έγγραφο του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ο οποίος εποπτεύει εκ μέρους της Πολιτείας το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και απαντά στο προηγηθέν υπ’ αριθμ. πρωτ. 2543/27-10-2014 έγγραφο του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.

Το εν λόγω έγγραφο του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. εστάλη προς τον κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατόπιν της υπ’ 1 αποφάσεως της Διοικούσης Επιτροπής από την 23/2014 συνεδρίαση και απηύθυνε σε αυτόν ερωτήματα περί της διατηρήσεως της κατά τον Νόμο 349/1976 νομικής μορφής, της κρατικής εποπτείας, και του εν γένει καθεστώτος διοικήσεως και λειτουργίας του Π.Ι.Ι.Ε.Τ, κατόπιν των νέων διατάξεων του Νόμου 4301/2014.

Η Διοικούσα Επιτροπή έλαβε γνώση για την κατά τρόπο απόλυτο διατυπωθείσα διαβεβαίωση του κ. Υπουργού στο ανωτέρω έγγραφότου, ότι παραμένει και μετά τον νέο Νόμο 4301/2014 αμετάβλητος ο χαρακτήρας του Π.Ι.Ι.Ε.Τ, ως Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενου αποκλειστικά από το Κράτος, και ότι, και μετά τον νέο Νόμο 4301/2014, διατηρείται εν ισχύι το καθεστώς του Νόμου 349/1976 και δεν δίνεται σε κανέναν η δυνατότητα ανατροπής του ή παρεμβάσεως στην διοίκηση του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.

Μετά από ευρεία διαλογική συζήτηση η Διοικούσα Επιτροπή εξέφρασε ομόφωνα την ικανοποίησή της για την ανωτέρω σαφή, έγγραφη απάντηση της ηγεσίας του εποπτεύοντος Υπουργείου.

Παράλληλα αναμένει και την αποστολή σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου επί των ειδικότερων ζητημάτων εκ μέρους του ως άνω εποπτεύοντος Υπουργείου, και θα συνεδριάσει και πάλιν.

Η διασφάλιση του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. ως αυτοτελούς και αυτοδιοικούμενου Ν.Π.Δ.Δ. εποπτευόμενου από το Κράτος τελούν και θα τελούν πάντοτε υπό την εγγύηση της Διοικούσης Επιτροπής του Π.Ι.Ι.Ε.Τ, και περί αυτού δεσμεύτηκαν εκ νέου άπαντες.

Ωσαύτως αποφασίστηκε η ανάρτηση στους ιστοτόπους της Τήνου της ανωτέρω Υπουργικής επιστολής, της γνωστοποιήσεώς της, στους αξιοτίμους κ.κ. Δήμαρχο και Έπαρχο Τήνου και την Αδελφότητα των εν Αθήναις Τηνίων, ως και την κοινοποίησή της προς τον λαό της Τήνου και δια της αναγνώσεώς της, υπό του Σεβ. Προέδρου, μέσω της Δημοτικής Τηλεόρασης.




Εκ της Διοικούσης Επιτροπής

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top