νεα κρητη totalfitness news

Για χάρη του έγιναν πόλεμοι, οι δρόμοι των Ινδιών το έφεραν στις κουζίνες της Ευρώπης που το υιοθέτησαν με μεγάλη λαχτάρα και στην τιμή του χρυσού,
μέχρι να παντρευτεί με το αλάτι για...
να κάνουν το πιο αχώριστο ζευγάρι της κάθε κατσαρόλας του πλανήτη. 

Τα μυστικά του Το μαύρο και το άσπρο πιπέρι βγαίνουν από το ίδιο φυτό, το ινδικό pippali. Στο μαύρο ο σπόρος αλέθεται με τη φλούδα αφού ξεραθεί στον ήλιο, στο λευκό, που είναι ελαφρώς πιο ήπιο, αποφλειώνεται. 

Ο Ιπποκράτης το αντιμετώπιζε σαν φάρμακο και παρ’όλο που το ταυτίζουμε συχνά με την πικάντικη, δύσπεπτη και βαριά κουζίνα, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι βοηθά στην πέψη των γαλακτοκομικών, κυρίως όσα είναι πιο βαριά όπως το βούτυρο και η κρέμα γάλακτος και γενικά των λιπαρών τροφών, σε κόσμιες ποσότητες. Επίσης, προλαμβάνει τον καρκίνο του μαστού, διώχνει το φούσκωμα του εντέρου, είναι αντιοξειδωτικό, επιταχύνει τη συστολή της μήτρας μετά τον τοκετό και προλαβαίνει τις ιώσεις και τα κρυολογήματα. 

Την επόμενη φορά που θα κόψετε το δάχτυλό σας, καλύψτε την πληγή με μαύρο πιπέρι και πιέστε με ένα καθαρό μαντήλι. Το πιπέρι έχει αναλγητικές, αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες, ενώ δεν τσούζει στην επαφή του με την πληγή.   Αλάτι και πιπέρι: το πιο αχώριστο ζευγάρι της κάθε κατσαρόλας του πλανήτη...   Για να πάρεις όλη τη νοστιμιά του Δεν ρίχνουμε ποτέ το πιπέρι σε καυτό λάδι ή βούτυρο, γιατί κρυσταλλώνει, πικρίζει και χάνει τις ιδιότητές του.   Σε φαγητά που σιγοβράζουν για ώρα, όπως το κρέας στον φούρνο ή στην κατσαρόλα, είναι καλύτερα να βάζουμε από την αρχή το πιπέρι σε κόκκους για να απευθερώσει όλα τα αρώματά του. Και φυσικά, να τελειώσουμε με φρεσκοαλεσμένο πιπέρι στο πιάτο, για ένα πιο φρέσκο, λαχταριστό, πιπεράτο άρωμα.   Το μαύρο πιπέρι ταιριάζει καλύτερα στα κόκκινα κρέατα, το λευκό, όπως και το λεμονοπίπερο που βρίσκεις σε συσκευασία με μύλο στα ΑΒ, στο κοτόπουλο και το ψάρι.   Το αλεσμένο πιπέρι θα διατηρήσει για περισσότερο καιρό το άρωμά του αν το φυλάξουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη σε γυάλινο βαζάκι.   Πιπέρι ρίχνουμε πάνω στα τηγανητά πριν το σερβίρισμα   Η μόδα της κουζίνας προτιμά πλέον το φρεσκοαλεσμένο με μύλο πιπέρι. Ωστόσο, μερικά αλεσμένα πιπέρια της αγοράς, όπως το πιπέρι με τη φίρμα του Carefour είναι έντονο με άρωμα φρεσκοαλεσμένου πιπεριού και βολεύει καλύτερα στην παρασκευή των φαγητών. 

Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε πιπέρι στην φριτέζα αλλά πάνω στα τηγανητά πριν το σερβίρισμα.   Στο φιλέτο ταιριάζει καλύτερα ένα μείγμα από ολόκληρα πράσινα, κόκκινα και μαύρα πιπέρια που θα περάσουμε από το τηγάνι λίγο πριν βγάλουμε το κρέας από τη φωτιά. Η θερμότητα απελευθερώνει καλύτερα το άρωμά τους.   Το πιπέρι σε κόκκους είναι από τα ελάχιστα μπαχαρικά που διατηρούν άθικτο το άρωμά τους ακόμη και μετά από χρόνια.   Το πιπέρι ταιριάζει τέλεια με τις φρέσκες φράουλες...   

Το φρεσκοτριμμένο πιπέρι ταιριάζει τέλεια με τις φρέσκες φράουλες, καθώς αναδεικνύει το άρωμά τους. Το ίδιο ταιριάζει και στη μαρμελάδα ή τη σάλτσα φράουλα.   Όταν το πιπέρι χρησιμοποιείται με μέτρο αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού.   Το πιπέρι ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα, ιδιαίτερα το ροζ και το πράσινο σε κόκκους. Μπορούμε να κάνουμε σοκολατάκια με ολόκληρους κόκκους ή να το βράσουμε το χειμώνα μαζί με το κακάο. Οι Ινδοί το βράζουν μαζί με φρέσκο τζίντζερ και μαύρο τσάι, επειδή πιστεύουν ότι προστατεύει από τις ιώσεις. 

Ανακατεμένο στο μέλι, μαζί με κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο ή όποιο άλλο μπαχαρικό ταιριάζει με τα γούστα σου, απλώνει πάνω στο ψωμί ένα ευωδιαστό στρώμα προστασίας από τις ιώσεις. 



Το πιπέρι ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα, ιδιαίτερα το ροζ...

Πηγή
Πηγή tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top