νεα κρητη totalfitness news

panagia tinos
Χιλιάδες πιστοί έρχονται από όλο τον κόσμο για να προσκυνήσουν την εικόνα της Μητέρας του Θεανθρώπου και να εναποθέσουν τις αγωνίες τους, τις ελπίδες τους στο θαυματουργό προσκύνημά της.

Και η Ελεήμων Θεοτόκος «ακούει» και με αγάπη και στοργή θεραπεύει, ενισχύει, βοηθάει, ανακουφίζει από τον πόνο το χριστεπώνυμο πλήθος. Και τότε οι πιστοί περιγράφουν αυτό που τους συμβαίνει, το θαύμα. Και τα θαύματα είναι χιλιάδες.
Ο ναός χτίστηκε στο σημείο που βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα και το γεγονός αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα πρώτα χρόνια της ελληνικής επανάστασης, αφού θεωρήθηκε θεϊκός οιωνός για το δίκαιο του αγώνα.
Το 1821 ένας γέροντας κηπουρός, ο Μιχάλης Πολυζώης, είδε σε όνειρο τη Θεοτόκο να του φανερώνει τη θέλησή της και να τον καθοδηγεί στο οικόπεδο του Αντώνη Δοξαρά στη χώρα, προκειμένου να σκάψει και να βρει την εικόνα. Η προσπάθεια, όμως, δεν είχε αποτέλεσμα.
Ένα χρόνο αργότερα το 1822, η μοναχή Πελαγία είδε και αυτή στον ύπνο της να την επισκέπτεται και μάλιστα για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, η Θεομήτωρ και να την καθοδηγεί με συμβουλές και οδηγίες.
Η Οσία Πελαγία ενημέρωσε την Ηγουμένη και μαζί επικοινώνησαν με τον Μητροπολίτη Γαβριήλ της Τήνου. Εκείνος σήμανε συναγερμό και απηύθυνε προσκλητήριο στους κατοίκους, ώστε οι ανασκαφές να ξεκινήσουν αμέσως. Και πράγματι οι ανασκαφές ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου του 1822. Στην αρχή αποκαλύφθηκε αρχαίος ναός του Διονύσου, ενώ στη συνέχεια ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, όμως οι προσπάθειες για την εικόνα απέβησαν άκαρπες.
Όμως, στις 30-1-1823 η αξίνα του Δημήτρη Βλάσση προσκρούει στο θαυματουργό εικόνισμα. Το εικόνισμα χωρίζεται στα δύο, στο ένα κομμάτι η Θεοτόκος και στο άλλο ο Αρχάγγελος.
Η οικοδόμηση του ναού που ολοκληρώθηκε το 1880, αποτελεί το πρώτο αξιόλογο αρχιτεκτονικό μνημείο του απελευθερωμένου Ελληνικού Έθνους. Από λευκό μάρμαρο, τρίκλιτη Βασιλική με τρούλο πάνω από την Αγία Τράπεζα.
Το ιερό προσκύνημα της Παναγίας της Τήνου αποτελεί τον πιο γνωστό προσκυνηματικό προορισμό του Ελληνισμού. Χιλιάδες πιστοί έχουν καταθέσει εμπειρίες αλλά και περιγραφές θαυμάτων από την ημέρα της εύρεσης της Ιερής Εικόνας έως σήμερα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top