νεα κρητη totalfitness news

Στη «Χαρούμενη ανταλλαγή» αντάλλαξε ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι με ένα άλλο χωρίς χρήματα.
Στη «Χαρούμενη ανταλλαγή» αντάλλαξε ένα αντικείμενο που δεν χρειάζεσαι με ένα άλλο χωρίς χρήματα.

«Αν δε με χρειάζεσαι μη με πετάς» είναι το νέο σύνθημα της ανοικτής στο κοινό ομάδας στη σελίδα κοικωνικής δικτύωσης facebook Χαρούμενη Ανταλλαγή. Πρόκειται για μία τοπική δράση στο νησί της Τήνου όπου την πρωτοβουλία έχει ο κος Γρηγόρης Μαρτούλας. Στόχος και αποστολή αυτής της κοινότητας είναι να γίνονται χαρούμενες ανταλλαγές, δηλαδή αν έχεις ένα αντικείμενο το οποίο πλέον δεν σου αρέσει ή το έχεις βαρεθεί, να το ανταλλάξεις με ένα άλλο αντικείμενο, κάποιου άλλου, το οποίο θα σε κάνει πιο χαρούμενο.
Η σελίδα γεννήθηκε στις 22/11/2011 και τις ρίζες της ιδέας αυτής μπορούμε να τις αναζητήσουμε πίσω στο χρόνο αλλά και στην οικονομική δυσπραγία της σημερινής κοινωνίας. Πιο συγκεκριμένα, στην αρχαία Ελλάδα άκμαζε το ανταλλακτικό εμπόριο.Σύμφωνα με τους κανόνες το ανταλλακτικό εμπόριο ήταν η ανταλλαγή ενός προϊόντος μ' ένα άλλο ίσης, κατά την εκτίμηση των συναλλασσομένων (= εμπορευομένων), αξίας. Για παράδειγμα, ανταλλαγή αγγείων με μέταλλα ή βιοτεχνικών προϊόντων με δούλους.
Εν όψει της κρίσης ο άνθρωπος στέκεται δίπλα στο συνάνθρωπο χρησιμοποιώντας συνεχώς με παραγωγικό τρόπο το μυαλό του. Η ιδεολογία της όλης προσπάθειας έγκειται στα εξής ακόλουθα βήματα:
«Θέλω να ανταλλάξω ότι δεν χρειάζομαι με κάτι άλλο που θα με κάνει χαρούμενο…
Χωρίς χρήματα, χωρίς υποχρέωση.
Μία χαρούμενη ανταλλαγή από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Ανέβασε την φωτογραφεία το αντικειμένου που θέλεις να ανταλλάξεις.
Μίλησε με τον εν
διαφερόμενο μέσω μηνυμάτων.
Συναντηθείτε και ανταλλάξτε τα αντικείμενά σας.
Τόσο απλά!!!
Ανταλλάξτε ρούχα που δεν σας κάνουν…
Ανταλλάξτε το παλιό σας κινητό…
Ανταλλάξτε φαγώσιμα…
Ανταλλάξτε ότι δεν χρειάζεστε πια με κάτι που θα σας κάνει χαρούμενους!!!»

Έτσι λοιπόν, αν έχετε ένα ρούχο που δεν σας κάνει ή το βαρεθήκατε δύο τρόποι υπάρχουν: «Πρώτος τρόπος: Βγάλτε το μια φωτογραφία και ανεβάστε το στην σελίδα μας. Με αυτόν τον τρόπο σε όποιον αρέσει θα σας προτείνει μια χαρούμενη ανταλλαγή. Δεύτερος τρόπος : Βρείτε, από την σελίδα μας, κάτι που να σας αρέσει, κάτι που να σας κάνει χαρούμενους, στείλτε με μήνυμα στον ιδιοκτήτη του αντικειμένου που σας αρέσει την φωτογραφία από το ρούχο σας και προτείνετε του να κάνετε μια χαρούμενη ανταλλαγή. Τόσο απλά και χωρίς χρήματα».
Στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς και με γνήσιο πνεύμα ανθρωπισμού λειτουργεί στο νησί και το Κοινωνικό Φαρμακείο Τήνου. Αυτή τη στιγμή γίνεται η καταγραφή των φαρμάκων (διαχωρισμός αλφαβητικά και πέρασμα σε υπολογιστή). Συνεχίζουμε να μαζεύουμε φάρμακα στα δημοτικά σχολεία και στο ΚΑΠΗ. Αν υπάρχουν αλληλέγγυοι που μπορούν να βοηθήσουν επικοινωνείστε με τα τηλέφωνα της επιτροπής αλληλεγγύης ή στείλτε μήνυμα nstinos@hotmail.com για να σας πάρουμε εμείς τηλέφωνο.
Μετατρέπουμε αυτήν την κοινότητα από μια πρόταση για ένα εναλλακτικό νόμισμα σε μια κοινότητα ανταλλαγής αντικειμένων, χωρίς χρήματα.
-
-ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ, κλικ εδώ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top