νεα κρητη totalfitness news

Γανόδερμα, ένα πολύτιμο μανιτάριΗ Daphne Ong, η οποία ασκεί την Παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική (ΠΚΙ), αναφέρει ότι το Cordyceps είχε αρχικά χαρακτηριστεί ως "ζεστό" στο Compendium Of Materia Medica (ένα κείμενο αναφοράς για τα κινεζικά φαρμακευτικά φυτά) το 1578. 
Η Daphne Ong προσθέτει ότι με τη συνεχή χρήση του και το αποδεδειγμένα ασφαλές προφίλ του, η ταξινόμηση αυτή αναθεωρήθηκε σε «ουδέτερο με ελαφρώς ζεστό χαρακτήρα» στις νεότερες εκδόσεις από το 1757 και μετά. 
Το Cordyceps θεωρείτε ότι κινείται μέσω των μεσημβρινών - καναλιών των πνευμόνων και των νεφρών μέσω των οποίων το «τσι» (ζωτική ενέργεια) ταξιδεύει. Μια καλή ροή του «τσι» και μια ισορροπία του Γιν και Γιανγκ στο σώμα είναι απαραίτητα για την καλή υγεία.
Το Cordyceps μπορεί να αντιμετωπίσει ελλείψεις τόσο του Γιν αλλά και του Γιανγκ διότι είναι ως επί το πλείστον ουδέτερο, λέει η Daphne Ong.
Στην ΠΚΙ, τα αναπαραγωγικά όργανα ενός ανθρώπου ελέγχονται κυρίως από τα νεφρά, λέει η Jie June Dong, με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στην ΠΚΙ. Ωστόσο, μια αδύναμη σωματική κράση, η σωματική άσκηση, μια υπερδραστήρια σεξουαλική ζωή ή μια υπερκατανάλωση τροφίμων και ποτών μπορούν να εξαντλήσουν το Γιανγκ στα νεφρά.
Αυτό οδηγεί σε προβλήματα γονιμότητας.
Οι άνδρες μπορεί να πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία και χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, ενώ οιγυναίκες μπορεί να έχουν οδυνηρές ή καθυστερημένες περιόδους, δήλωσε η Jie June Dong.
Άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με ανεπάρκεια Γιανγκ στα νεφρά περιλαμβάνουν πόνο και αδύναμο κάτω μέρος της πλάτης, κόπωση και μια αποστροφή στο κρύο.
Το Cordyceps δεν αντιμετωπίζει μόνο αυτήν την ανεπάρκεια αλλά είναι, επίσης, χρήσιμο για τα άτομα με ανεπάρκεια Γιν στους πνεύμονες και τα νεφρά. Μια τέτοια ανεπάρκεια χαρακτηρίζεται από ξηρό βήχα, ξηροστομία, δυσκολία στην αναπνοή, πόνο στην πλάτη, εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις και, σε άνδρες, ασυνήθιστα συχνές και ακούσιες εκκρίσεις σπέρματος.
Η Daphne Ong λέει ότι τα νεφρά και οι πνεύμονες, επίσης, σχετίζονται με την αντοχή και τα ενεργειακά αποθέματα ενός ατόμου. Οι πνεύμονες, ιδίως, ελέγχουν τις διαδικασίες αναπνοής του σώματος και ρυθμίζουν τη ροή του «τσι». Όταν υπάρχει έλλειψη «τσι», κάποιος θα μπορούσε να παρουσιάσει δύσπνοια, συχνά κρυολογήματα και να έχουν μια αδύναμη φωνή. Οι αδύναμοι πνεύμονες οδηγούν, επίσης, σε βήχα και συριγμό, καθώς και σε μείωση της αντοχής ενός ανθρώπου, είπε η Daphne Ong.
To Cordyceps μπορεί να ενισχύσει το επίπεδο του «τσι» στους πνεύμονες και τα νεφρά.

Πηγή yourhealth.asiaone.com


Διαβάστε περισσότερα εδώ....

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top