νεα κρητη totalfitness news

Η έκθεση της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Τήνου και τα στοιχεία που την στηρίζουν, ως προς το Γ’ Τρίμηνο του έτους 2014, αποτελούν μια επιβεβαίωση σαφή και αναντίλεκτη, ως προς τα όσα υποστήριξα κατά καιρούς για την οικονομική πορεία του Δήμου μας, πριν και μετά τις εκλογές.
Η πορεία αυτή δεν υπήρχε τυχαία. Ήταν το προϊόν μιας λογικής και προσεκτικής διαχείρισης, που πάντα λάμβανε υπόψη της δύο παραμέτρους.


Από την μια το καθήκον να υπηρετείται η οικονομική ευρωστία του Δήμου μας, εν μέσω αλλεπάλληλων κτυπημάτων από την κεντρική εξουσία (δραστικός περιορισμός πόρων, συνεχής αύξηση αρμοδιοτήτων, υιοθέτηση με το ζόρι των στεγαστικών και λειτουργικών αναγκών υπηρεσιών εκτός Δήμου, κλπ, κλπ).

Από την άλλη το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου, σε εποχές σκληρής δοκιμασίας για όλους. Κάθε επεξήγηση είναι περιττή. Όλοι μας αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε την κατάσταση.
Νοιώθω υπερήφανος που έρχεται η άνω Υπηρεσία και επιβραβεύει σήμερα αυτή την προσπάθειά μας. Προσωπικά δεν περίμενα την έκθεση γιατί πάντα ήμουν βέβαιος ότι και στα καθήκοντά μας έναντι του Δήμου ανταποκριθήκαμε και το κοινωνικό του πρόσωπο δεν απεμπολήσαμε. Όμως προς κάθε δύσπιστο, είναι χρήσιμη η επίσημη άποψη της αρμόδιας Υπηρεσίας και καλώ όλους να την διαβάσουν προσεκτικά.

Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα από την μελέτη της έκθεσης της Οικονομικής Υπηρεσίας. Και τα όσα αναφέρονταν κατά καιρούς, είτε μετεκλογικά και πριν την 31-8-2014 είτε κατά την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής αρχής, διαψεύδονται άλλη μία φορά πανηγυρικά και «με την βούλα». Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Τήνου παραδόθηκε σε καλή κατάσταση, ο Δήμος είναι οικονομικά εύρωστος και υγιής, λαμβανομένης υπόψη και της οδυνηρής κατάστασης που βιώνουμε όλοι. Και το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ χωρίς να μεταβάλω άποψη ως επικεφαλής πλέον της μείζονος μειοψηφίας: Ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της κατακρήμνισης των πάντων στον τόπο μας υπήρξαν οι Δήμοι διότι η κεντρική εξουσία τούς κατάφερε καίρια πλήγματα, τόσο με τον ανάλγητο περιορισμό των εσόδων τους (άνω του 60%) όσο και με την προσθήκη νέων και δυσβάσταχτων δαπανών, σε μια εποχή που οι δημότες στέναζαν και στενάζουν, υπό το βάρος των πάσης φύσεως φοροεπιδρομών. Νοιώθω δικαιωμένος και περήφανος για την διαχείριση αυτή. Αυτόματα καταρρίπτονται άστοχες και αβάσιμες σχετικές κατηγορίες, τις οποίες υπαγόρευσε η προεκλογική αντιπαράθεση (ίσως αναμενόμενα) αλλά και μια αδικαιολόγητη εμμονή στην υποβάθμιση του έργου μας, μετά τις εκλογές (εντελώς αδικαιολόγητα). Οι αριθμοί λένε την αλήθεια: Η πρωτοφανής «καταιγίδα» που έπληξε την πατρίδα μας, το νησί μας και το Δήμο μας (2011-2014), αντιμετωπίστηκε με σύνεση, ορθές αποφάσεις και το τιμόνι κρατήθηκε γερά. Αυτό ήταν το καθήκον μου και αυτό έπραξα, με μεγάλο αγώνα και μέσα από μύριες αντιξοότητες.

Παναγιώτης Κροντηράς
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας Δήμου Τήνου, τέως Δήμαρχος

Παρακάτω παρατίθεται η εισήγηση  της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Τήνου σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το Γ’ Τρίμηνο του οικ. Έτους 2014:

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top