νεα κρητη totalfitness news


Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πραξικοπηματική ενέργεια να περιέλθει η διοίκηση του Ιερού Ιδρύματος στον εκκλησιαστικό χώρο, το νησί βυθίστηκε σε βαθύ προβληματισμό.

Μιλώ με πολλούς ανθρώπους και είναι θλιμμένοι, πικραμένοι, οργισμένοι.

Κανείς δεν τους ρώτησε, ούτε τους ενημέρωσε (για αυτό μιλώ με τον όρο «πραξικοπηματική») και το χειρότερο, δεν έγινε σεβαστή η εντολή των Κτητόρων να διοικείται το Ίδρυμα εσαεί από κοσμικούς.

Δεν θα μπω στο θέμα καθώς έχει καλυφθεί πλήρως από ειδικούς με ακράδαντα επιχειρήματα.
Θέλω ως υπεύθυνος πολίτης που αγαπά τον τόπο και τους ανθρώπους του, να πω ότι όλοι κρίνονται καθημερινά από τις πράξεις τους, από την απουσία τους και από τη σιωπή τους.

Κανείς δεν είναι πάνω από τον νόμο. Και ευτυχώς έχουμε Δημοκρατία (όχι 24 ώρες την ημέρα, αλλά τέλος πάντων…).

Δημοκρατία πέραν των νόμων είναι και το δίκαιο της ανθρώπινης κοινότητας. Μία κοινωνία που σέβεται το δίκαιο και του ενός ακόμη, όταν καταπατείται, μπορεί να ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο.

Πελατειακές σχέσεις, διαπλοκή, έλλειψη σεβασμού στον πολίτη και στα δικαιώματά του, βάναυση συμπεριφορά απέναντι στη μάνα γη, πρέπει να περάσουν στο παρελθόν.

Έχουν ταλαιπωρήσει κυρίως τους πιο συνειδητούς Τηνιακούς, που αγαπούν κι ονειρεύονται έναν πιο δίκαιο κόσμο για τα παιδιά τους.

Στη δημοτική αρχή και στον λαό της Τήνου θέλω να πω ότι οφείλει να μπει μπροστά σε μία κατεύθυνση αλλαγής, γράφοντας ιστορία. Δείχνουν να το γνωρίζουν. Έχουν μαζί τους τη συμπαράσταση πολλών ανθρώπων και πέραν του νησιού..

Υπάρχουν αξίες κοινές για όλους. Σε αυτόν τον τόπο εξάλλου θεμελιώθηκαν οι σημαντικότερες και έγιναν οικουμενικές.

Πριν ο παραλογισμός του κέρδους κυριεύσει τη ζωή μας, ας σταθούμε με αξιοπρέπεια απέναντι σε αυτές τις αξίες.

Για να λεγόμαστε άνθρωποι και τίποτα άλλο.

Θέμης Ροδαμίτης

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top