νεα κρητη totalfitness news

Δημιουργία μόνιμου μηχανισμού αυτόματης μείωσης των κύριων συντάξεων, ανάλογα με τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων και συρρίκνωση των επικουρικών κι εφάπαξ παροχών ετοιμάζει η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές, ενώ στην ''προκρούστεια κλίνη'' μπαίνουν εργασιακά και συνδικαλιστικά κεκτημένα. Το νέο αντεργατικό-αντασφαλιστικό σχέδιο, θα περιλαμβάνεται στο νέο μεσοπρόθεσμο και θα ισχύσει από το 2015.

ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡ-ΤΑΜΕΙΟ


Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εργασίας προς την τρόικα, που αποκάλυψε η «Αυγή» της Κυριακής (9/11), το σχέδιο για το ασφαλιστικό, υπό τον τίτλο "Διοικητική Αναδιοργάνωση των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης", στηρίζεται στο τρίτο σενάριο της μελέτης του ΚΕΠΕ για την "Οριζόντια Διοικητική και Λειτουργική Ενοποίηση" και περιλαμβάνει τη διοικητική (κάθετη) συγχώνευση όλων των ταμείων επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών στο ΙΚΑ.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εργασίας προς την τρόικα, προβλέπεται η υπαγωγή όλων των ταμείων στο ΙΚΑ με εξαίρεση τον ΟΓΑ. Η ενοποίηση αφορά τόσο τις κύριες συντάξεις όσο και τις επικουρικές και το εφάπαξ, αφού στο ΙΚΑ αναμένεται να ενταχθούν όλα τα επικουρικά ταμεία και τα ταμεία εφάπαξ, όπως το ΕΤΕΑ, το ΤΑΠΙΤ, το ΤΑΥΤΕΚΟ και το ΤΠΔΥ.



Αναδημοσίευση από ανάρτηση του iskra.gr στις 10-11-2014

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top