νεα κρητη totalfitness news

Τροφικές αλλεργίες: Πόσο κινδυνεύει η ζωή σας;Οι άνθρωποι με τροφικές αλλεργίες είναι πιο πιθανό να δολοφονηθούν παρά να πεθάνουν από σοβαρή αλλεργική αντίδραση, σύμφωνα με νέα έρευνα. Ένα στα 10 παιδιά έχουν μια τροφική αλλεργία, ενώ οι
γονείς τους συχνά ανησυχούν για τους κινδύνους μιας σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης, ή αναφυλαξίας που θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους.
Ωστόσο οι ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου έχουν υπολογίσει τον κίνδυνο που διατρέχει ένα αλλεργικό άτομο να πεθαίνει από αναφυλαξία.
Μελετώντας τα δεδομένα που προέρχονταν από 13 έρευνες, διαπίστωσαν ότι  ο κίνδυνος μέσα σε ένα χρόνο είναι 1,8 φορές στο εκατομμύριο. Για τα παιδιά και τους νέους, ο κίνδυνος αυτός είναι  3,25 στο ένα εκατομμύριο.



Τροφικές αλλεργίες: Πόσο κινδυνεύει η ζωή σας;

Στην Ευρώπη ο κίνδυνος να δολοφονηθεί κανείς είναι 11 φορές στο εκατομμύριο και ο κίνδυνος θανάτου από κάποιο ατύχημα είναι 324 φορές στο εκατομμύριο στη διάρκεια ενός έτους.
Ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Robert Boyle, από το Τμήμα Ιατρικής του Imperial College, δήλωσε: ''Ο καθένας μας έχει ακούσει ιστορίες ανθρώπων που ξαφνικά έχασαν τη ζωή τους από μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση, και αυτές οι ιστορίες είναι πράγματι τρομακτικές''.
''Οι πιθανότητες όμως φαίνεται να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρές, και είναι χρήσιμο να έχουμε ακριβή επίγνωση του κίνδυνο. Δεν θέλω να υποτιμήσω τις ανησυχίες των ανθρώπων με τροφικές αλλεργίες ή των συγγενών τους και εννοείται ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ωστόσο ότι ο κίνδυνος θανάτου από μια τροφική αλλεργία είναι μικρός σε σχέση με το συνολικό κίνδυνο θανάτου που αντιμετωπίζει κανείς από άλλες αιτίες'', είπε.



Τροφικές αλλεργίες: Πόσο κινδυνεύει η ζωή σας;

''H ανησυχία ενός ατόμου για το ενδεχόμενο σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων μπορεί να έχει τεράστιο τίμημα όσον αφορά στην ποιότητα ζωής του. Θα πρέπει λοιπόν, όσοι έχουν τροφικές αλλεργίες, να αντιμετωπίσουν το άγχος τους, αντί να επικεντρώνονται μόνο στον κίνδυνο θανάτου'', πρόσθεσε.
Οι τροφικές αλλεργίες γίνονται όλο και πιο συχνές τα τελευταία χρόνια, ενώ  εισαγωγές παιδιών με τροφικές αλλεργίες σε νοσοκομεία έχουν αυξηθεί πέντε φορές τα τελευταία 20 χρόνια.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!! Σας παρακαλούμε πατήστε LIKE - "Μου αρέσει"!!

 
Top