Ποιες τροφές θωρακίζουν τον οργανισμό, μειώνοντας το ενδεχόμενο εμφάνισης γρίπης;
Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τη γρίπη, η οποία έχει οδηγήσε ακόμη και στον θάνατο δεκάδες ανθρώπους.
Στην κορυφή της πυραμίδας προστασίας από τη γρίπη, βρίσκονται τροφές με αντιοξειδωτική δράση, οι οποίες συντελούν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη δραστικότητα των φονικών κυττάρων.
Οι κυριότερες τροφές, που προστατεύουν από τη γρίπη είναι τα λαχανικά, όπως καρότα, σπανάκι, μαρούλι, μπρόκολο και κάθε είδους χόρτα, ενώ διατροφή πλούσια σε βιταμίνες C και Ε, όπως εσπεριδοειδή και ελαιόλαδο, θαλασσινά και ξηρούς καρπούς αντίστοιχα, αποτελούν την καλύτερη δυνατή επιλογή.
Βέβαια, σημαντικό ρόλο στην καλύτερη απορρόφηση αυτών των τροφών παίζει η κάλυψη των αναγκών του οργανισμού σε υγρά, καθώς η ενυδάτωση αποτελεί τον μεγαλύτερο παράγοντα για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.
Πηγή: http://www.fimes.gr
0 Comments :
Δημοσίευση σχολίου